Resultats del procés participatiu sobre la celebració d’un nou mercat setmanal

Dimecres, 10 de gener de 2018 a les 13:30

En els darrers mesos des de les regidories de Comerç i Participació Ciutadana s’ha treballat per conèixer les preferències dels ciutadans ametllatans per celebrar un mercat setmanal els diumenges. Durant el mes de novembre es va realitzar un procés de participació per tal de definir la proposta i conèixer així les necessitats dels ciutadans (quin tipus de producte s’hauria de vendre, on s’hauria d’instal·lar, horaris, serveis complementaris, etc.). L’objectiu d’aquest mercat serà completar l’oferta que ja hi ha entre setmana a l'Ametlla del Vallès, i fer-ho amb un mercat que ofereixi productes de qualitat complementaris a l’oferta comercial del municipi.

L’acció de participació es va realitzar sobre un qüestionari al web municipal, i va ser difosa pel Diari de l'Ametlla així com per les xarxes socials municipals. En total el qüestionari va rebre 927 visites, de les quals 280 persones van completar el qüestionari que constava de 8 preguntes amb diferents opcions.

Els resultats obtinguts permeten observar que les preferències dels veïns és instal·lar el nou mercat no sedentari al Centre Comercial Sant Jordi, amb un cost màxim de 10.000 euros, i que sobretot vengui productes d’alimentació de producció ecològica o artesanal, així com també productes agrícoles o de cultiu.

La diferència entre les dues propostes d'instal·lació ha estat d'un 48% el Centre Comercial Sant Jordi per un 43% a l’espai situat al final del Passeig, però la proposta del Centre Comercial Sant Jordi es veu reafirmada amb la resposta sobre la despesa màxima a realitzar. Fer el Mercat en aquest centre és molt més barat que al final del Passeig, i es compliria amb la idea de gastar com a màxim 10.000 € -un 54% de les respostes han estat de gastar 0 o 10.000 €-.

Altra informació rellevant que aporta el qüestionari:

• L'horari hauria de ser entre 9 i 14h del diumenge, i hauria de tenir servei de bar/cafeteria/xurreria, aparcament públic i lavabos.

• Cal dir que un 38% també veuria bé una zona d'entreteniment infantil.

• Tampoc es considera necessari que hi hagi una vigilància especial amb seguretat privada.

Els participants també han dit majoritàriament que estan interessats en intervenir en altres processos participatius i estar informats mitjançant el butlletí digital de l’Ajuntament, que properament es redissenyarà i millorarà.

Es poden consultar els resultats aquí.

Darrera actualització: 10.01.2018 | 14:00