Propera reforma del parc de Maria Lluïsa

Dijous, 30 de novembre de 2017 a les 12:00

El parc de Maria Lluïsa es va veure molt afectat per les ventades del desembre de 2014, les quals varen provocar la caiguda la gran part de l'arbrat. És per aquest motiu que s'ha elaborat el "Projecte bàsic de reforma del parc de Maria Lluïsa", que té un cost pressupostat de 513.040 € IVA inclòs.

Amb aquesta reforma es vol incrementar la visibilitat i l'ús del parc per part dels veïns i veïnes del nostre poble, millorar el seu estat de conservació, implantar millores eficients que impliquin un baix cost de manteniment i establir diferents àmbits d'actuació que donin resposta a les necessitats de tots els perfils d'usuaris: infants, famílies, gent gran, grup, etc.

En aquest sentit, es reformularan les diferents àrees del parc amb zones enjardinades i terrassades a diferents nivells, aprofitant els camins que s'han fet de forma natural i respectant alguns espais ja existents com el petit escenari, i instal·lant-hi mobiliari per potenciar l'activitat física fent un recorregut saludable.

A la part central del parc s'hi delimitaran 3 zones, que s'estructuraran dins d'una gran zona enjardinada, amb vegetació que ajudarà a delimitar els límits del parc:

- La zona d'aigües comptarà amb diferents sortidors que naixeran del terra i permetran el seu ús com a placeta durant als mesos en que no faci calor.

- La zona de jocs juvenil serà una zona de diversió i exploració per als joves, amb escales, ponts i tobogans. A més, s'instal·larà una tirolina d'uns 20m.

- La zona de jocs infantils comptarà amb una tanca perimetral i amb aparells adients per aquestes edats com gronxadors, cases de fusta, etc.

A tot el parc s'hi col·locaran diverses papereres de fusta, així com cartells educatius per potenciar el projecte Ribera i taules de pícnic amb els seus respectius bancs.

La licitació de les obres d'aquest projecte s'iniciarà abans que finalitzi l'any, després que la Junta de Govern Local aprovés inicialment el projecte bàsic de reforma del parc, i de que el Ple ordinari de 29 de novembre donés llum verda a una modificació de crèdit per reinvertir el romanent de tresoreria acumulat, que possibilitarà afrontar actuació.

Darrera actualització: 30.11.2017 | 13:20