Novembre, mes de la ciència a la biblioteca

Dimarts, 6 de novembre de 2018 a les 00:00

Del 9 al 18 de novembre se celebrarà a Catalunya la 23a Setmana de la Ciència, i durant aquesta setmana s’organitzaran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast.

La biblioteca també s’endinsarà en el món de la ciència, i vol acostar a grans i petits la ciència de forma divertida, atractiva i divulgativa.

Els adults podran gaudir de la conferència Ciència optimista a càrrec de Josep Maria Mainat. La ciència evoluciona any rere any, i aquesta evolució ens beneficia com a éssers humans. Guiats per Josep Maria Mainat, conegut públicament per ser membre de La Trinca, dimecres 14 de novembre a les 19h a la Sala Polivalent farem un repàs dels avenços científics que ens mostrarà cap a on ens portarà la ciència del futur.

Pels infants dedicarem gaire bé tot els mes de novembre a la ciència. A la biblioteca es podran experimentar amb torres de rècord per arribar el més alt possible, enviar notes secretes amb tinta invisible i fer bombolles gegants només amb les mans!
Farem tres Bibliolabs o tallers amb els que volem potenciar la creativitat i promoure la curiositat. El Bibliolab està especialment dissenyat per tot això, és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que amb l’experimentació i metodologies innovadores volen fer un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Les places als taller són limitades i cal fer inscripció prèvia a partir del dilluns anterior a la realització de cada activitat. Dirigit a infants de primària.

Calendari de Bibliolabs

9 de novembre | 18h: Torres de rècord. Activitat en què les famílies construeixen la torre més alta possible partint de materials limitats.

16 de Novembre | 18h: Bombolles quadrades. Investigarem la forma d’elaborar bombolles amb formes diverses.

23 de Novembre | 18h: Tinta invisible: Dissenyem experiments per a investigar les distintes substàncies que poden utilitzar-se com a “tinta invisible”.

Darrera actualització: 06.11.2018 | 13:02