Millora de l'acessiblitat als barris nord oest de l'Ametlla

Dijous, 30 de novembre de 2017 a les 12:31

Una de les reivindicacions més antigues del poble, com és millorar l'accessibilitat als barris de Sant Genís, Santa Creu i Les Roquetes, està a punt de ser realitat. La Junta de Govern Local va aprovar l'actualització del preu del "Projecte de millora de l'accessibilitat i seguretat viària de la zona residencia nord-oest, a dos centres d'ensenyament primària i a un institut del terme municipal de l'Ametlla del Vallès", un projecte el qual data de l'any 2010 i que es va haver d'aturar a causa del context econòmic, i que significa la millora de l'accessibilitat a aquests barris comunicant el carrer Enric Morera amb la carretera BP-1432, a través d'un nou pont.

Aquesta intervenció comportarà una important reducció del trànsit pel centre del poble afavorint, així, la seva pacificació, tot apostant per una mobilitat més sostenible i segura, millorant i minimitzant la distància dels desplaçaments interurbans, i incrementant la qualitat de vida dels veïns. A més, amb aquesta actuació també s'oferirà una alternativa d'accés a l'escola Els Cingles (amb més de 400 alumnes i de 40 persones en plantilla) i a l'institut Eugeni Xammar (amb més de 400 alumnes i de 50 persones en plantilla), de manera que per arribar-hi no caldrà passar pel nucli històric de poble. Amb tot, es dotarà d'una nova sortida a aquests barris, més ràpida i eficaç en casos d'emergència.

Aquesta actuació comportarà una nova canalització del torrent del Verder, condicionar els serveis afectats, construir noves escomeses i embornals, així com vorades i voreres, instal·lar nou enllumenat públic amb tecnologia LED, construir un passatge peatonal fins el carrer Avellaners i una nova senyalització horitzontal i vertical al nou accés.

La licitació d'aquesta actuació s'ha d'iniciar abans que finalitzi el present any, i les obres s'han d'exectuar al llarg del proper. El pressupost ascendeix a 665.500€ IVA inclòs, i es podrà assumir després que el Ple de 29 de novembre aprovés una modificació de crèdit per tal de reinvertir el romanent de tresoreria acumulat al llarg del 2017.

Darrera actualització: 01.12.2017 | 14:11