"L'art d'explicar contes", l'1 d'abril a Can Plantada

Dijous, 16 de març de 2017 a les 11:30

De la mà de l'ONG Cal Llibre, el proper dissabte 1 d'abril la històrica masia de Can Plantada acollirà una jornada de formació titulada "L'art d'explicar contes", que constarà de les següents activitats:

- 11.30h > Desllorigant l'art de compartir contes: Preguntem, reflexionem, descobrim...

(Obert a tots els amants dels contes prèvia inscripció).

Es lliurarà un certificat d'assistència.

- 15.30h > Dinar de la cuina d'en Francesc Roger.

- 16.30 > Contes de totes les mides per a totes les orelles (obert a tots els públics).

A càrrec de contacontes de l'Associació i amics convidats

Tothom interessat a participar-hi, pot tramitar la seva inscripció prèviament al web www.calllibre.cat.

Espai de descoberta: 15€ (5€ socis de Cal Llibre).

Dinar: 15€.

Cal llibre és una associació sense ànim de lucre (ONG) que fomenta, promou i té la voluntat de consolidar la lectura com un hàbit de creixement entre infants i joves. És un equip multidisciplinar amb una experiència contrastada en el món de la lectura, la formació i la pedagogia que des del 1995 manté aquest compromís amb accions continuades, basades en crear dinàmiques i espais de formació i lleure al voltant de la literatura infantil i juvenil.

L'ONG creu que la lectura, ara més que mai, és necessària per fomentar un desenvolupament ampli, divers i sòlid de la societat. La lectura no solament és necessària per fomentar una bona comprensió en el procés d’aprenentatge sinó que és un element que ofereix eines de creixement basades en els valors.

Cal llibre treballa des de fa 15 anys per fomentar i arrelar la lectura com un hàbit de creixement. Amb la seva tasca ha arribat a més de 5.000 nens, 500 mestres, 300 bibliotecaris, 200 escriptors, 100 il•lustradors i 50 centres escolars, entre d’altres. L’Associació no solament ha estat present a les escoles sinó que també ha treballat en sectors i espais d’educació no formals, com són els de lleure i promoció de la cultura, tot donant visibilitat i reconeixement a la tasca de difusió de contes transmesos oralment. Així, ha posat de relleu la importància del conte i les seves expressions en l’educació especial amb infants i joves febles socialment.

L’equip de l’Associació Cultural Cal Llibre està format per persones del món de l’educació, la pedagogia, el periodisme, la comunicació, però sobretot per persones que en la lectura hi han trobat un món: un món on créixer, imaginar i compartir. L’equip està liderat per Mercè Escardó, veïna de l'Ametlla, escriptora, bibliotecària i pionera del foment de la lectura entre infants i joves i que és el cor d’aquest projecte. La Mercè compta amb una trajectòria reconeguda a nivell internacional: rebé el Guardó Marta Mata el 2009 per fer evident el valor educador de la lectura, des d’un àmbit no formal de l’educació com és la Biblioteca Infantil i Juvenil de Can Butjosa, a Parets del Vallès; n’ha estat la directora més de 30 anys, creant un sistema innovador de creixement de les persones mitjançant els seus hàbits lectors; el centre rebé el premi de Foment de la Lectura 2004 atorgat per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya per l’activitat del Pla de la Lectura a les Escoles i el III Premi Jaume Ciurana 2012 de la Generalitat de Catalunya pel seu programa de voluntariat; en el seu vessant d’escriptora fou guardonada amb el Premi Crítica Serra d’Or 1992 pel seu llibre La Lluna i els miralls. Però sobretot la Mercè és una gran lectora que encomana les ganes de llegir.

Darrera actualització: 16.03.2017 | 11:37