L’Ajuntament signa un conveni amb Apindep Ronçana per la recollida d’oli usat

Divendres, 26 d'octubre de 2018 a les 11:30

El passat dimarts 16 d’octubre l’alcalde  de l’Ametlla del Vallès, Andreu González, i la directora d’APINDEP Ronçana, Mercè Llauradó, varen signar un conveni de col·laboració entre ambdues entitats per la recollida d’oli usat al nostre municipi.

Aquest conveni estableix un vincle de col·laboració per tal de facilitar i divulgar entre la ciutadania la sensibilitat pel medi ambient i, en concret, per fer un ús responsable de l’oli usat en els domicilis, menjadors escolars, instituts i altres entitats del poble que requereixin servei de recollida i reciclatge.

En aquest sentit, l’Ajuntament assumirà la compra i distribució dels envasos “Claki” per poder fer la recollida d’oli usat, els quals es repartiran entre la població sobretot a través dels centres d’ensenyament, essent Apindep l’encarregada de la seva recollida i de les reposicions dels envasos malmesos o perduts.

Medi Ambient

L’oli és un contaminant molt nociu per les nostres aigües, essent un residu molt més difícil de separar i reciclar que el vidre, el paper o el plàstic. Es calcula que 1 litre d’oli contamina 40.000 litres d’aigua, i costa 1,6€ habitant/any depurar-lo.

El reciclatge de l’oli suposa, doncs, un estalvi energètic i econòmic destacable, que beneficia enormement al medi ambient.

L’oli recollit es recupera per a la seva utilització com a biodièsel, que pot ser utilitzat en vehicles dièsel (entre el 6/8% del gasoil és oli reciclat).

Apindep

APINDEP Ronçana SCCL és una cooperativa d’iniciativa social que gestiona serveis integrals i suports per a la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, les seves famílies i altres col·lectius amb risc d’exclusió social.

Actualment APINDEP dóna feina a deu persones amb discapacitat que s’encarreguen de recollir i netejar els pots de les escoles.

Darrera actualització: 26.10.2018 | 11:50