L'Ajuntament aprova la congelació dels principals impostos i taxes de cara al 2018

Divendres, 1 de desembre de 2017 a les 00:00

Un any més l’Equip de Govern municipal de l’Ajuntament de l’Ametlla ha apostat per mantenir congelats l’any 2018 la majoria dels impostos i taxes municipals, amb l’objectiu d’ajudar els veïns i les veïnes de l’Ametlla a recuperar-se de la greu crisi econòmica que ha afectat el país aquests darrers anys. Aquest objectiu, però, es fa sense posar en perill les arques municipals, i complint amb el compromís del govern municipal de garantir els ingressos necessaris per prestar els millors serveis a la ciutadania i assegurar la qualitat de vida al municipi.

L’avantprojecte de congelació de la majoria d’impostos, taxes i preus públics per al 2018 és possible gràcies a la bona feina realitzada aquests darrers anys que ha propiciat una molt bona salut econòmica del consistori amb un nivell baixíssim d’endeutament.

Els únics petits canvis que s’han introduït són per millorar la gestió d’algunes taxes menors. En primer lloc, fan referència a la utilització d’instal·lacions municipals. En concret la proposta incorpora nous espais com són les escoles, l’Institut i la pista de volei platja de Ca l’Arenys; s’unifiquen els preus de les sales del Casal de la Gent Gran; i es modifica la taxa pels espais reservats per publicitat, unificant-los tots amb un sol preu per tal d’afavorir encara més l’ús de les instal·lacions municipals. Tot i així, recordem que les entitats esportives locals que participen en campionats organitzats per les respectives federacions no han de pagar res.

En segon lloc, s’ha augmentat la taxa de retirada de vehicles abandonats o estacionats defectuosament o abusivament a la via pública. L’Ametlla no disposa de grua, per la qual cosa

cada actuació va molt lligada al preu del servei. I finalment, una modificació per a l’expedició de documents administratius per tal d’incloure el concepte de drets d’examen per a convocatòries de personal sempre i quan l’aspirant no es trobi en situació d’atur, o tingui alguna discapacitat.

Darrera actualització: 01.12.2017 | 12:36