La Festa Major 2018, un esclat de novetats

Dijous, 30 d'agost de 2018 a les 14:00

L'Ametlla del Vallès va donar el tret de sortida a la Festa Major amb una programació plena de novetats. L'encarregat d'encetar el repertori els dies 22 i 23 d'agost va ser l'E-sports Tournement 2018, un torneig de videojocs nascut de la iniciativa d'un jugador ametllatà de 15 anys que volia compartir l'experiència que implicava presenciar un ambient real de competició en els jocs electrònics.

Els motors de la gresca es van anar escalfant amb una altra novetat: el torneig amateur de petanca de dijous al matí. L'activitat va aplegar amics de totes les edats a Can Muntanyola a jugar en un ambient distès. El pregó-espectacle de Pep Plaza va coronar de rialles una jornada que va acabar a les cinc de la matinada amb el Vaparir Tour de la Festa Flaixbac i el retorn de l’ametllatà Carles Pèrez.

Els grans protagonistes de sempre, l'estirada de corda de dissabte i la Lluita de Barris de diumenge, van compartir el pòdium amb el nou tobogan d'aigua gegant instal·lat al carrer Àngel Guimerà el divendres a la tarda. Més de 100 metres de diversió molt ben acollits pel públic tot i l'amenaça de pluja que taponava el cel. Després del sopar Topaeta, la colla dels grans de l'Ametlla van exhibir l'esperat ball de gitanes a la plaça de l'Ajuntament.

Dissabte, el poble va recuperar un àpat festiu que feia una vintena d'anys que no celebrava: l'arrossada popular. Es va celebrar després d'un matí carregat de motor i solidaritat. El 4t Trial va ser una de les activitats més concorregudes, mentre al Casal de la Gent Gran s'hi duia a terme la donació de sang i la mostra de truites. Al vespre no va faltar el Corretapes amb l'acompanyament de la batucada del nostre poble (que s’estrenava a la Festa Major) i a la nit... Quina nit! Els garriguencs Gertrudis van rebentar la carpa de la plaça de l'Ajuntament.

El nou concurs de castells de sorra es va endur una altra estrelleta amb més de 150 persones, entre pares i criatures, que van participar-hi el dilluns hores abans de cloure la festa grossa amb un altre gran castell, el de focs artificials. Precedit, per cert, per un correfoc espectacular a càrrec del Front Diabòlic de la Garriga i la Colla de Diables de Bigues i Riells.

No podem deixar d'esmentar activitats tradicionals com l'homenatge a la vellesa o el concurs de menjar flams que fan aquesta festa tan nostra i d'altres que cada vegada agafen més força com el bubble soccer o la trobada de gegants. La celebració d'enguany, que unificava les activitats al centre del poble i va ser tant o més concorreguda que a les passades edicions, va fluir còmplice de totes les persones i entitats que hi van participar. A totes elles, moltes gràcies!

Darrera actualització: 30.08.2018 | 14:12