Josep Rull i Andreu González posen la primer pedra de la passera de la C17

Dimarts, 13 de març de 2018 a les 12:00

El proppassat divendres 9 de març va tenir lloc l’acte de col·locació de la primera pedra de la passera per a vianants i ciclistes damunt de l’autovia C17 que, promoguda per l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, està previst que estigui instal·lada abans que comenci l’estiu.

L’acte va reunir un nombre destacat de públic integrat per veïns de la zona, representants de comerços, de l’empresa JIP i de l’empresa concessionària de l’obra, CERTIS, i va estar presidit pel Conseller de Territori i Sostenibilitat cessat per l’aplicació de l’article 155 per part del govern de l’Estat, Josep Rull, i per l’alcalde de l’Ametlla del Vallès, Andreu González. Ambdós, acompanyats pels regidors i regidores de l’equip de govern, varen fer sengles discursos previs a la col·lació de la primera pedra, la qual contenia un cilindre d’acer inoxidable amb premsa del dia, una fotografia del moment, monedes vigents i una acta signada pel regidors presents i pel mateix Rull.

Andreu González es va mostrar satisfet per la presència de Josep Rull, del qual va lloar la seva trajectòria i de qui va dir que “honora la política i el país”. Sobre la passera va destacar que la seva construcció significarà la superació “d’una frontera” que durant molts anys “ha dividit el municipi”, i que permetrà “cohesionar encara més l’Ametlla” i “generar i millorar l’activitat econòmica i comercial de tot el poble”, atès que es dona resposta a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de l’Ametlla del Vallès.

Va finalitzar el seu discurs afirmant que aquesta obra “se suma a d’altres que estan també programades, com són la prolongació del carrer Enric Morera, la coberta de la pista poliesportiva, el parc de Maria Lluïsa o el gimnàs de l’escola Bertí, entre moltes d’altres de més petites, com aquelles que s’han seleccionat amb els pressupostos participatius”.

Al seu torn, Josep Rull va afirmar sentir-se honorat de ser convidat a participar d’aquest acte pel simbolisme que tenia i, atès que s’estava celebrant l’inici de la construcció d’una passera, va remetre a la necessitat de construir ponts que “relliguin cap a l’interior, cap al món i cap als propis ideals”.

Rull va posar de manifest la importància de l’eix de la C17 com a vertebrador del territori, alhora que destacava la feina feta des de la Generalitat en aquesta infraestructura, que va definir de “complexa”.

La construcció d’aquesta passera, projecte estratègic de l’equip de govern per aquesta legislatura i que té un cost de 612.109,14€ (IVA inclòs), està programada per a causar les mínimes afectacions possibles. És per això que la part central, integrada per la passera i pels dos arcs metàl·lics de 57 m. de llum, s’està prefabricant a les instal·lacions de l’empresa adjudicatària, de manera que tan sols caldrà tallar el trànsit de la C17 una o dues nits.

Podeu veure un recull fotogràfic de l'acte aquí.

Darrera actualització: 13.03.2018 | 12:05