Es presenten 16 propostes als Pressupostos Participatius 2018

Dissabte, 11 de novembre de 2017 a les 00:00

Els Pressupostos Participatius són uns processos democràtics a través dels quals els veïns i les veïnes poden decidir de manera directa en què invertir una part del pressupost municipal.

L'Ajuntament de l’Ametlla del Vallès va iniciar aquest passat mes de setembre el procés amb la reserva de 120.000 € del capítol d'inversions del pressupost municipal per a l'exercici 2018 i l’obertura del termini de presentació de propostes de qualsevol entitats, associació o veïns - acompanyat de 25 signatures -.

El principal objectiu és implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d’una part dels recursos públics, a través d’un sistema reglat de participació. En total s'han recollit 16 propostes presentades tan per ciutadans i ciutadanes com entitats del municipi. D'aquestes 16 sol·licituds inicials, l’Ajuntament estudiarà la possibilitat i costos de cada proposta.

Aquestes propostes, un cop siguin validades pels tècnics municipals, s’exposaran i es prioritzaran mitjançant votació popular de forma telemàtica a través de la pàgina web municipal, o també adreçant-vos a l'Ajuntament.

Properament s’informarà com es realitzaran les votacions d’aquestes propostes.

Propostes:

1.- Realització d’un nou espai lúdic i zona d’esbarjo infantil amb dues zones definides, espais per a petits d’1 a 5 anys i per a grans de 5-12 anys i equipada amb estructures multi joc amb gronxadors, tobogan...

2.- Construcció d’una zona de seguretat per a vianants, en la zona escolar, a través d’una col· locació de baranes metàl·liques a la cantonada del carrer Francesc Macià i Antic Camí de Caldes amb l’objectiu d’ordenar i pacificar el trànsit i protegir els vianants, sobretot nens i nenes, en front els vehicles.

3.- Renovar els vestits i armilles de les diverses Colles de Gitanes de l’Ametlla, entitat amb més de 130 anys de tradició que té per objectiu promoure, mantenir i difondre la dansa representativa del poble. També es proposa la renovació dels vestits dels Diablots que animen la ballada i la cremada del Carnestoltes.

4.- Construcció d’un refugi per a gats abandonats o perduts al centre del poble. Cessió d’un espai per poder construir un refugi tancat per una tanca perquè els gats es trobin protegits de gossos o porcs senglars. Dins de l’espai es construirà una caseta de fusta per guardar material i hi haurà conilleres, casetes i gàbies per a gats.

5.- Redacció d’un pla Local de Prevenció de Residus a l’Ametlla del Vallès, un estudi que comprèn una diagnosi de la generació de residus del municipi, una definició d’objectius de prevenció de residus i la proposició d’actuacions pràctiques per reduir-los.

6.- Reserva de pressupost per a la compra pública responsable apostant per la contractació de serveis i iniciatives de caràcter social i que vetllin per la sostenibilitat, així com la compra de béns amb distincions de comerç just i/o ecològic.

7.- Adquisició d’un forn de convecció adequat per escalfar diàriament els 250 àpats d’alumnes d’ús fixe del menjador de l’escola municipal Bertí.

8.- Adquisició o col·locació d’un espai d’esbarjo amb taules i cadires al porxo de l’entrada de l’equipament del Club de Can Camp per tal d’adequar la zona sobretot per a les famílies de l’escola de música. Sanejament del sostre del porxo per tal d’arranjar les goteres.

9.- Finalització i adequació de l’illa verda de la zona exterior del complex esportiu municipal en una espai verd, un camp de petanca o un espai d’esbarjo amb una taula i bancs.

10.- Finalització de l’espai de pícnic existent al camp de futbol sala del Club de Can Camp amb actuacions com plantacions d’arbres per fer ombra, col·locació de papereres i valorar la instal·lació d’una barbacoa.

11.- Construcció d’una vorera per fer més segur el camí de Can Draper, via molt utilitzada per vianants que passegen amb les seves mascotes, que connecti la vorera ja existent a l’alçada del carrer del Bruc.

12.- Habilitar quatre despatxos al pavelló municipal per portar a terme les tasques administratives per a les entitats esportives: Club de Bàsquet, Club de Voleibol, Club de Patinatge i Eduvólei.

13.- Redacció amb l’ajuda externa d’una consultoria del POUM, figura de planificació urbanística per tal de definir el model i l’estructura general de l’ordenació del territori del poble.

14.- Realització d’un estudi específic per estudiar la viabilitat de la construcció de voreres a la BP- 1432 (carretera de l’Ametlla a la Garriga) des de la glorieta de Can Quico fins al municipi veí de la Garriga.

15.- Construcció d’una nova àrea de reciclatge, semblant a l’existent al carrer de Bertí del barri de la Miranda, al carrer de Turó de l’Home on trobar tots els contenidors (reciclatge, rebuig i orgànics) i poder disposar d’una única zona de descàrrega concentrada per als veïns.

16.- Autobús interurbà que connecti les vies principals de les urbanitzacions amb el nucli del poble i les escoles establint uns horaris concrets i una ruta continua. Aquest servei facilitaria entre d’altres l’accés als col·legis, institut, centres mèdics o inclús botigues del poble, reduint l’ús del vehicle privat i descongestionant els carrers i el trànsit en hores punta.

Darrera actualització: 10.01.2018 | 13:52