Es constata l'existència d'un centre de revelat fotogràfic de l'aviació militar a l'Ametlla l'any 1938

Dimecres, 13 de juny de 2018 a les 00:00

Una recent troballa feta a l’arxiu municipal evidencia el que els més grans del poble encara recorden: l’existència, a l’Ametlla del Vallès, d’un servei de revelat fotogràfic directament vinculat a l’aviació republicana del camp de vol de Rosanes.

Els documents constaten que el centre va entrar en funcionament el juny de l’any 1938, ara fa exactament 80 anys, i va romandre al poble fins el desembre d’aquell mateix any. La documentació descoberta també deixa palès que es va desallotjar la torre de Can Barnadàs (al carrer Francesc Macià) per instal·lar el servei de fotografia aèria.

D’entre tot el material documental localitzat destaca l’existència d’uns justificants mensuals on queda constància dels noms i cognoms de les persones que treballaven en el centre de revelat i el càrrec que ocupaven, o la presència d’una notificació enviada per l’alcalde Joan Plumé a la propietària de Can Barnadàs , dient-li que per ordre del cap de la secció de l’aeròdrom de la Garriga havia de fer entrega de les claus de la casa en un termini màxim de 48 hores.

Darrera actualització: 13.06.2018 | 13:54