Entrega del llibre de memòries sardanístiques de Josep Canudas

Dijous, 23 d'agost de 2018 a les 00:00

El dijous 23 d'agost a les 19.30 h el consistori de l'Ametlla del Vallès farà entrega del llibre "Història de l'Agrupació Sardanista i Cultural de l'Ametlla del Vallès 1931-2013" al seu autor, Josep Canudas Casellas, ànima d'una llarga i intensa activitat a l'Agrupació Sardanista de l'Ametlla amb tres dècades al capdavant de la seva presidència. L'acte es durà a terme a Can Muntanyola durant la ballada de Sardanes de la Festa Major amb la Cobla Contemporània. Els assistents es podran endur un exemplar gratuït fins a esgotar-ne les existències.

Les memòries de Canudas recullen noms i cognoms d'una generació d'ametllans que han format el teixit cultural del poble. El llibre ha estat editat per l'Ajuntament i té l'objectiu de recuperar com va néixer i com ha funcionat el col·lectiu al llarg de les dècades, al mateix temps que homenatja el pare de l'autor, Josep Canudas i Prat, per la dedicació d'acostar la sardana a la vida local ametllana.

Així ho escriu el mateix Canudas a l'epíleg: "La sardana expressa el sentiment d'un poble; i és el nostre deure i el nostre dret explicar a les generacions futures part de la cultura que hem rebut, viscut i estimat". Una obra, doncs, que no només treu la pols a fotografies i vivències sinó que té la mirada posada al futur perquè, tal com subratlla Cristina Canudas, neta de l'autor que ha participat en la gestació del projecte, "reivindicar la genealogia és útil per seguir avançant".

Darrera actualització: 23.08.2018 | 14:57