El teatre amateur se cita a la Tardoral

Dimarts, 6 de novembre de 2018 a les 00:00

L’Ametlla del Vallès és un poble de comediants, que ningú s’ofengui, no debades un dels nostres Sants Patrons és Sant Genís Comediant.

Tenim dues companyies de Teatre que fan teatre i ensenyen aquest antic art a joves i adults, fent de la paraula i l’expressió corporal una eina per créixer i comunicar al món les seves inquietuds.

És possible que algú encara no ho sàpiga? Al nostre municipi hi ha La Sala. Un teatre clàssic que fa més de 100 anys va ser teatre i més tard cinema, quan es pensava que el teatre ja no podria competir amb aquella novetat coneguda com el cinematògraf. Però això va ser la novetat i no va tardar a tornar a ser el que era...

Gràcies a la companyia de teatre ametllatana Nyoca, cada tardor arriba la Mostra de Teatre Amateur coneguda com la Tardoral. Una cita anual que els amants i les amants de les arts escèniques esperen amb il·lusió.

I vet aquí ja us podem presentar la Tardoral 2018, que esdevindrà TARDORAL Km. 0 amb les propostes de les companyies ametllatanes Nyoca i Frec a Frec; amb “El Rei Borni” , “Salvades” i el projecte de teatre social de la companyia garriguenca Dofins, “De quin color és el mar?”. Completaran aquesta edició les representacions de la companyia de Llerona Toc Toc amb “Trampa mortal” d’Ira Levin i els Taiatreros de l’Esquirol amb l’original posada en escena “Opció Múltiple”. La cloenda proposa un projecte intergeneracional de l’IES Eugeni Xammar i el Casal de la Gent Gran “Ai quina mandra!”, una funció que a més participarà a la Marató de TV3 aportant-hi els ingressos que es generin a taquilla.

Tancat per obres

Al finalitzar aquesta mostra, la Sala Municipal del Teatre es tancarà al públic per fer una actuació de manteniment i millora de les instal·lacions. Està previst canviar totes les butaques i efectuar diferents reformes a la platea que inclouen l’adaptació dels serveis per a persones amb diferents capacitats, entre d’altres actuacions.

D’aquesta manera, gairebé passarem de la Tardoral 2018 a la Tardoral 2019, que inaugurarà una Sala renovada amb una millora considerable en la comoditat i seguretat dels espectadors i comediants.

Per no perdre pistonada amb la programació d’arts escèniques al nostre municipi, s’aniran realitzant accions sorpresa per a petits i grans en espais no convencionals del poble. Aquesta iniciativa permetrà aproximar-nos a altres formats i formes de fer teatre.

Per cert, per estar-ne ben assabentat fes-te amic de la Sala al bàner que trobaràs al web de l’Ajuntament.

Venda d'entrades aquí.

Darrera actualització: 06.11.2018 | 11:08