El PICA, més que un equipament

Dijous, 1 de març de 2018 a les 00:00

Ja fa més de 10 anys que l'Ametlla del Vallès disposa del Punt d'Informació Juvenil i Calaix d'Activitats, el PICA, una oficina que depèn de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament que té com a objectius informar, orientar i assessorar als joves entre 12 i 35 anys sobre tots els temes que siguin del seu interès: ensenyament i formació, feina, habitatge, turisme, participació, associacionisme, salut, lleure, cultura, etc.,  per tal de promoure la utilització de l'oci partint de les seves necessitats individuals. A més, també  treballa per desenvolupar les  habilitats dels i les joves i potenciar el seu empoderament facilitant el creixement personal i la participació.

El PICA compta amb una dinamitzadora/coordinadora, i disposa de 3 ordinadors amb connexió a internet, 1 impressora pels usuaris, taulers d’anuncis d’oferta i demanda de feina, exposició de fulletons, cartells i anuncis, apartat d’informació i d’autoconsulta i jocs de taula.

Des del PICA es promouen diferents tipus de campanyes i activitats i s’imparteixen tallers, cursets, xerrades, projeccions, etc. al voltant de temes d'interès juvenil. A més, també es treballa en xarxa amb altres punts d'informació de la rodalia tot organitzant activitats conjuntes com podria ser l'esquiada jove, o simplement compartint experiències, dubtes o fins i tot material.

Un dels serveis principals que ofereix són les assessories especialitzades:

- Assessoria acadèmica per ajudar a decidir als i les joves l’itinerari formatiu més adient a les seves aptituds i interessos: continguts, condicions d’accés, sortides professionals…

- Assessoria laboral per orientar als i les joves en el seu procés d’inserció laboral: com fer el currículum, trobar ofertes, autocandidatura, etc.

- Assessoria en salut per potenciar i apropar els serveis sanitaris i fer promoció de la salut i d'atenció als joves.

També compta amb el suport del Pla C17, a través del qual es treballen conjuntament problemàtiques relacionades amb la prevenció del consum de drogues i els hàbits saludables.

L'oficina del PICA està situada al carrer Sebastià Bassa 10 (al costat de la Sala Polivalent), però la seva activitat no només se circumscriu a la seva seu, ja que a través del projecte PICES (Punt d’Informació i Dinamització en Instituts de Secundària) cada divendres es va a l’institut Eugeni Xammar a hores del pati o tutories.-

S'hi pot contactar :

Tel.: 93 845 72 01

Facebook (@PicaJoves), Twitter (@PicaJove), Instagram (@Picajoves), e-mail: Ametllaterritorijove@hotmail.com

Darrera actualització: 01.03.2018 | 13:47