Crònica de l’exposició de Carme Espel

Divendres, 2 de febrer de 2018 a les 00:00

Aquestes darreres setmanes la Sala d’Art Carles Sindreu de l’Ametlla del Vallès acull una petita mostra de l’extensa obra de l'artista Carme Espel. “Obra inèdita” és una exposició en què es pot veure una col·lecció de quadres amb flors molt diverses.

Malauradament el dia de la inauguració l’autora no estava bé per assistir a la inauguració de l’exposició. Però el dijous 1 de febrer l’ha pogut veure amb els seus companys de vida, i ens ha transmès una de les ensenyances més valuoses: la seva sinceritat, la fermesa amb la que ella expressa com són les seves pintures i els records d’on han estat plasmades cadascuna de les obres. Quan estàs davant d’un quadre de la Carme es veu el traç de seguretat en cada pinzellada. Destaca la llum que transmeten en mirar-les. Els colors que donen forma i que et transporten a veure el realisme de la pintura.

Aquesta exposició mostra l’estima que l’autora té cap a les flors en general, però sobretot per les mimoses. Ella sap diferenciar l’espècie silvestre de les plantes de jardí. Però també hi podem trobar pintures de gladiols, margarites, lliris, dàlies, etc. i una gran varietat de flors silvestres que embelleixen els jardins i boscos del nostre paisatge.

Aquests darrers dies he pogut admirar de la seva obra, mirar les obres de prop i gaudir de cadascun dels detalls que en elles s’hi plasma. L’autora transmet benestar i alegria. Els que coneixem la Carme personalment sabem que tant ella com la seva pintura donen vida.

Si hagués de catalogar el seu estil de pintura seria impressionisme.

Si hagués de donar un valor seria la seguretat.

Si hagués de donar un sentiment seria l’estima a la vida.

Si hagués de triar una expressió seria la fermesa en la seva mirada sincera.

Vull donar-te les gràcies, Carme, per deixar-me ser prop teu, per les estones de xerrades i per compartir tant amb mi.

Recordeu que encara podeu gaudir d’aquesta exposició a la Sala d’Art Carles Sindreu. Estarà oberta al públic fins el proper dia 4 de febrer 2018.

Pere Parramon Oller

Darrera actualització: 02.02.2018 | 13:42