Col·locació de la 1a pedra de la passera de la C17

Divendres, 2 de març de 2018 a les 13:00

El proper divendres 9 de març, a l’aparcament del Centre Comercial Sant Jordi, tindrà lloc l’acte de col·locació de la primera pedra de les obres de la passera que comunicarà el centre de l’Ametlla del Vallès amb el Barri de Pinar de Rosanes i l’esmentat centre comercial.

L’acte, que començarà a les 13h, comptarà amb la presència de l’Il·lm. Alcalde de l’Ametlla del Vallès, Sr. Andreu González i Gil, i de l’Hble. Conseller de Territori i Sostenibilitat destituït, Sr. Josep Rull i Andreu, els quals faran sengles parlaments.

Obres

Les obres de la passera varen començar a finals de gener, i està previst que finalitzin a principis de juny. S’han licitat per un import de 612.109,14€ (IVA inclòs), amb una subvenció de 215.000€ de la Diputació de Barcelona.

Aquesta actuació s’ha plantejat considerant la màxima brevetat en l’execució “in situ”, mitjançant la prefabricació dels diferents elements que conformen l’estructura. Això es deu a la necessitat de tallar, el menys temps possible, la circulació de les diferents vies confrontants.

La passera es resol amb dos arcs metàl·lics d’uns 57 metres de llum que suporten una plataforma superior o passarel·la per a vianants, a la qual s’hi accedeix des de dos nuclis de comunicació verticals situats als extrems de l’estructura, amb sengles escales i ascensors amb suficient amplada com per a encabir-hi una bicicleta.

És un dels projectes estratègics de l'equip de govern que encapçala l'alcalde Andreu González, atès que permetrà superar la barrera que significa l’autovia C17 connectant el barri de Pinar i Rosanes i el Centre Comercial Sant Jordi amb el nucli urbà, afavorint, alhora, la mobilitat sostenible, atès que es podrà prescindir del cotxe per accedir a aquesta zona.

Darrera actualització: 05.03.2018 | 09:18