Borsa de feina, un servei que es consolida

Dijous, 13 de juliol de 2017 a les 13:06

La Borsa de Feina és un dels principals serveis de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, a través del qual es s'ofereix un servei d'ocupació local als veïns i veïnes de l'Ametlla del Vallès, així com al seu teixit empresarial.

Té una doble vessant de servei: per una banda treballa per oferir al ciutadà una selecció de propostes de feina adequades a les seves característiques, i per l'altra facilita a les empreses una selecció de dels candidats més apropiats, i que s'ajustin més als seus requeriments i necessitats.

SERVEI AL CIUTADÀ: La Borsa de Feina gestiona, filtra i coordina les propostes de feina recollides per tal d'oferir als seus usuaris una proposta laboral adequada al seu perfil, traslladant als agents ocupadors les candidatures que s'ajustin més a la seva demanda. Amb tot, aquest servei desenvolupa directament les tasques de gestió d'ofertes i assessorament individualitzat actuant com a un servei de col•locació.

En aquest sentit, aquest darrer any des la Borsa de Feina s’han organitzat activitats formatives amb la finalitat de crear sinergies entre els assistents, les quals han estat:

1. Cursos d’informàtica per a buscar feina, amb els quals es dona la possibilitat d’adquirir les competències digitals bàsiques per incorporar-les al seu dia a dia i poder gestionar el currículum a la xarxa, així com adaptar-lo a les ofertes que puguin trobar al dia a dia.

2. Taller de recerca de feina amb metodologia coaching, amb la finalitat d'augmentar l’autoestima i les opcions d’èxit personal, tot ajudant als participants a tenir una actitud fortament proactiva a l’hora de cercar feina, i així ajudar-los a identificar el projecte professional de cadascun d’ells.

SERVEI A L’EMPRESA: La Borsa de Feina gestiona ofertes d'empreses del propi municipi, així com de poblacions de la rodalia, a les que trasllada una preselecció de candidatures per a cada vacant, prèvia detecció i definició de perfils professionals, selecció de les candidatures més adients, i adequació entre l'oferta i la demanda mitjançant el treball d'intermediació. Tot plegat, sempre amb l'assessorament conjunt de les àrees de Benestar Social i Joventut del Consistori.

BALANÇ

Entre els mesos de març i juny de 2017, la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ha gestionat 46 ofertes de feina i 214 candidatures:

- Empreses privades: s’ha gestionat 26 ofertes de feina procedents d’empreses privades i s’ha enviat un total de 153 candidatures.

- Particulars: s’ha gestionat 3 ofertes de feina procedents de particulars i s’ha enviat un total de 7 candidatures.

- Consell Comarcal: s’ha gestionat 17 ofertes de feina procedents del Servei d’Ocupació de Catalunya – Consell Comarcal i s’ha enviat un total de 54 candidatures.

COM ADHERIR-SE A LA BORSA DE FEINA

Per tal de donar-se d'alta a la Borsa de Feina de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, ja sigui per presentar una candidatura com una oferta de feina, s'ha de fer a través d'aquest enllaç.

Darrera actualització: 13.07.2017 | 13:35