Arranjament del Camí de Bigues

Dimecres, 10 d'octubre de 2018 a les 10:00

El projecte de pavimentació del camí de Bigues que uneix els barris de Pinar i Portús i Santa Creu de l’Ametlla del Vallès és una vella reivindicació de molts veïns del municipi recollit en successius programes electorals de l’actual equip de govern, el qual té com un dels seus eixos millorar la connectivitat de tots els barris del poble entre ells.

L’Ajuntament és conscient que aquest camí transcorre per un connector ecològic i que una actuació en aquest entorn s’ha de fer de manera diferent, amb una sensibilitat especial.

Per aquest motiu, per respectar aquest connector ecològic, des del Consistori s’ha elaborat una proposta que modifica el projecte inicial, i que dona resposta a les necessitats que motiven aquest projecte: per una banda, i en termes de seguretat, dotar d’una via d’escapament als barris de Pinar i Portús i Santa Creu en cas d’incendi prevista en el Pla de Prevenció d’Incendis; i, per una altra, propiciar la connectivitat entre barris dotant-los d’una connexió digne i segura.

Amb aquest projecte es millorarà el paviment del camí, amb l’objectiu de que es mantingui operatiu sense haver-hi de fer manteniment durant anys i conservant el seu caràcter de via lenta. La velocitat dels vehicles que circulin per aquesta via estarà limitada a 20 km/h per tal de garantir el seu ús als vianants i a la fauna de l’entorn en igualtat de condicions.

A tal efecte, s’instal·laran senyals de limitació de velocitat i d’atenció per presència de fauna, reductors de velocitat i, coincidint amb el punt més estret del connector (torrent), s’hi construirà un pas canadenc, un reductor de velocitat dissuassori que permet el pas de petits animals per sota seu, tot i que la fauna podrà creuar la via per tot arreu.

En total es pavimentaran 895 m., i el camí tindrà una amplada 5 m. més 1 m. de cuneta. A més, per reforçar la idea de pas excepcional, s’utilitzarà un paviment d’un color diferent (amb aspecte de camí) en el tram més estret del connector ecològic, i no s’hi instal·larà il·luminació artificial.

A resultes de les instàncies rebudes a l’Ajuntament preguntant sobre aquest projecte, i després de que tècnics i regidors del Consistori es reunissin amb representants de la Plataforma Contra l’Asfaltament del Camí de Bigues, el passat divendres 5 d’octubre l’equip de govern va convocar una reunió amb veïns i veïnes de la zona afectada per tal d’exposar el projecte i les millores introduïdes, que va congregar un centenar de persones a la Sala Polivalent.

L’alcalde Andreu González valora “molt positivament l’alta assistència de veïns i veïnes a la reunió, per així resoldre dubtes i recollir totes les opinions entorn aquest projecte, en un nou exercici de participació ciutadana en els afers col·lectius”.

Darrera actualització: 10.10.2018 | 10:24