Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Dimecres, 12 de setembre de 2018 a les 16:00

Un any més, en el marc de la campanya, l'Ajuntament organitza diferents activitats com una bicicletada familiar el 16 de setembre i la caminada "Violències a l'Ametlla medieval" el dia 23​. No ho dubtis, i particpa en la caminada i la bicicletada que s’han organitzat a l’Ametlla aquest mes de setembre.

El poble s'adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat 2018, anteriorment anomenada Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, promovent hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicles més sostenibles. Un any més, en el marc de la campanya, l'Ajuntament organitza diferents activitats com una bicicletada familiar el 16 de setembre i la caminada "Violències a l'Ametlla medieval" el dia 23. Aquesta darrera commemorarà el desè aniversari de caminades amb un projecte elaborat i guiat per Enric Costa Argemí amb la col·laboració de l'AFA.

Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

Diumenge 16
Bicicletada familiar centre poble i CITA
HORA: a les 10 h
LLOC: a la plaça de l’Ajuntament
ORGANITZA: Ajuntament, Illa Activa centre esportiu municipal i Protecció Civil

Inscriu-te aquí

Diumenge 23
Caminada Violències a l'Ametlla medieval
HORA: a les 10.30 h
LLOC: a la plaça Vella
ORGANITZA: Àrea d'Esports i 3 i més
COL·LABORA: A. F. A.

Inscriu-te aquí

Darrera actualització: 13.09.2018 | 09:56